Kock
Yrkesinriktade utbildningar
Lärling
Det är en lärlingsutbildning i samarbete med Bromangymnasiet och viss del av undervisningen sker i deras lokaler. En stor del av utbildningen är förlagd till en arbetsplats.
Utbildningen syftar till att ge eleven:
- förmåga att arbeta inom restaurangverksamhet med matlagning,
- förmåga att planera, genomföra och utvärdera sin matlagning,
- förmåga att arbeta med ansvar, kvalitetsmedvetenhet och företagsekonomisk förståelse,
- förmåga att kommunicera, samverka med andra och bemöta gäster,
- färdigheter i att arbeta med traditionella och moderna hantverksmässiga metoder,
- kunskaper om mat och dryck i kombination,
- kunskaper om måltiden som helhetsupplevelse,
- kunskaper om livsmedel, hygien, näringslära och specialkoster,
- kunskaper om etiska frågor inom hela livsmedelskedjan, försäljning och hållbar utveckling, samt
- kunskaper om arbetsmiljö och arbetsorganisation samt förmåga att arbeta säkert och ergonomiskt.
Förkunskapskrav
Du bör ha förutsättningar att klara studier på gymnasial nivå samt ett stort intresse för matlagning och service.
Ämnes-/kursplan
Kock (RLXACE )Anmälningskod
KOCK
Skolform
Gymnasial utbildning
Antal Kursstarter: 1